– regie & spel & lessen

Zie hier de websites van afgestudeerden van de Toneelacademie Maastricht, die solo of samen, in klein verband, op eigen initiatief, regisseren, spelen, lessen geven

Wanneer je hier een link naar jouw eigen website wil toevoegen, wijzigen of verwijderen, laat het dan even weten via een Reactie onderaan deze pagina!

Albert van Andel   
Website met uitgebreide CV. Regie, concepten, spel en uitvoering, camera- en montagewerk.

Aline Barbou van Roosteren  Maastricht
Na dansacademie veel werkzaamheden als danseres, dansconsulent, docent beweging aan Toneelacademie Maastricht,  freelance docent moderne en kinderdans, choreograaf. Nu vooral bezig met dans en beweging als helende kracht: energie laten stromen, dichter bij jezelf komen, met je lichaam als ingang naar je hart, liefde, heling en inzicht. Van hoofd – via lichaam – naar hart.
Tevens Viewpoint & Suzuki based training voor acteurs, theatermakers, dansers en choreografen, zowel voor amateurs als professionals. Lessen voor groepen of individueel.

Annechien Koerselman
Uitgebreid verslag van haar werk als regisseur van toneel, muziek-theater en opera. Toneel-bewerkingen van romans, vertalingen van toneelstukken, dramaturgie, spellessen, etc.

Bouillabaisse   Performance Collective
Carolien Spoor, Cheryl Moenen, Isis Cabolet, Jamie Grant, Stefanie van Leersum
Maakt interdisciplinaire performances voor jong publiek, op muziekfestivals, poppodia en clubs. Thema’s als de hedendaagse jongerencultuur, de invloed van sociale media, de status van pop- rock- en rapsterren en het verlangen naar vroeger. Met gebruik van visuals, fashion, livemuziek en dans.

Cor de Bruin   Tonater
Docent drama en regisseur, schrijft toneelstukken met scherpe dialogen en vaak zwarte humor waarin het onvermogen van mensen om werkelijk te communi­ceren centraal staat. 

Corina van Eijk   Opera SpangaSpanga
Al tientallen jaren zeer actief in de regie van muziek-theater, met name bij Opera Spanga, door haar opgericht in 1989 en sindsdien de bron van talloze, jaarlijkse opera-produkties.

Daniëlle Meijboom   
Werkt als actrice en als theatermaker. Als trainings-actrice bij diverse bedrijven en opleidingen. Als docent drama in losse lessen en workshops. Als trainer aan het Nederlands Jeugdinstituut.

Derk Stenvers    Rotterdam
Actief als regisseur van documentaire) films en theater. Daarnaast bezig als acteur in film en televisie. Samen met enkele performers en componisten is hij ook oprichter van het muziektheater-gezelschap de Trans//missie.

Desiré van der Heijden    DEEZS, Rosmalen
Trainingen en acteren in trainingen. Acteren en ontwikkelen van theater & kunstprojecten. Voorstellingen met mensen uit verschillende kunstdisciplines. 

De Plaats   Avontuurlijk Muziektheater, Arnhem
met o.a. Lise-Lott Kok, Nicole Vervloed   

De Plaats maakt werelds muziektheater over wereldse zaken. Klein gemonteerde voorstellingen, door professionele spelers uit alle windstreken van de wereld. Daarnaast levert De Plaats educatie-programma’s in het primair onderwijs, en wijktheater-projecten in Arnhem. Het Muziektheater Koor van De Plaats speelt een belangrijke rol in de theaterprojecten.

De Witte Raaf     Amsterdam
Rosa Peters, Freek den Hartogh, Martijn van der Veen, Emile Zeldenrust
Muziektheatervoorstellingen, vanuit oude verhalen en mythes rondom universele thema’s als liefde, vrijheid en verlangen – verteld in een nieuw verhaal voor het publiek van nu, in een muzikale setting. Een heldere, humoristische toon, een toegankelijke, gecomprimeerde voorstelling, waaraan zowel kind als volwassene zich spiegelen kan.

Elke Wiss  Epe, tevens op de website De Denksmederij
Een samensmelting van praktische filosofie en creatief denken. Actief als regisseur, dramadocent, trainer en als begeleidster van socratische gesprekken en sessies creatief denken. Stijl: humor en scherpte, met een nuchtere, heldere aanpak. Elke publiceerde in 2020 haar boek met de titel “Socrates op sneakers – filosofische gids voor het stellen van goede vragen”

Esther de Koning   Valkenburg aan de Geul
Degelijke en vrolijke website met uitgebreide info over voorstellingen, actueel en ooit gespeeld. Ook een uitgebreid curriculum vitae met al haar activiteiten op gebied van spel, regie, film, geschreven teksten en meer.

Fa. MES    Den Haag
Daan van Dijsseldonk, Roos Eijmers, Lindertje Mans, Thomas Schoots
Haagse theatergezelschap, maakt uitdagende voorstellingen over mensen van vlees en bloed, op zoek naar houvast in het hier en nu. Nieuw en oorspronkelijk, grappig en confronterend.

Gaston Bannier   Bussum
Kunstenaar, dichter en performer. Voorstellingen met poëzie en muziek, gedichten en persoonlijke, amusante verhalen uit zijn leven.

Hanna van Mourik Broekman   Tg NomenBreda, Groningen
Theater maken dat je opnieuw laat kijken naar een omgeving, een mens of een idee. Per voorstelling met verschillende schrijvers, acteurs, dansers en performers.

Ilmer Rozendaal    Middelburg
Werkzaam als Nieuwe Maker bij Theaterproductiehuis Zeelandia. Komende produkties zijn En/Of (Judith Herzberg) en Een zomerdag (Jon Fosse).

Iris Stobbelaar    Los Angeles
Inmiddels verhuisd naar Los Angeles, publiceerde in 2015 haar zeer succesvolle kinderboek Stranders, waarin het jongetje Job op zoek gaat naar zijn zusje Kaatje, en zo terecht komt in een wereldje van nachtmerries.

Jacqueline Kerkhof    Maastricht
Speelt al vele, vele jaren haar solo-voorstellingen door het hele land. Schrijft en regisseert speciale theater-voorstellingen, gericht op lokale onderwerpen. Verder: lesgeven, communicatie-trainingen, radio en TV presentaties, muziek componeren, etc.

Jetty Smit    De Toneel Smit, Nieuwerkerk a/d IJssel, Rotterdam
Diverse cursussen en voorstellingen. Zie ook Steps on Stage:  een musical-groep waar kinderen tussen 7-18 jaar les krijgen in dans, zang en drama. Tijdens de lessen en repetities ontwikkelen de kinderen hun sociale vaardigheden. Een voorstelling op de planken zetten gaat het beste wanneer je elkaar helpt.

Jolanda Jonkers    Maastricht
Regie, toneellessen, theaterworkshops, koor-regie workshops, bedrijven & theater.

José Schuringa
Speelt toneel, maakt, schrijft en speelt cabaret. Regisseert en geeft artistieke en productionele begeleiding aan jonge theatermakers en theatraal performers.

Jos Jonkers   Maastricht
Regisseur, speldocent, schrijver en organisator in het team van 2TACT. De firma heeft een groot aanbod van evenementen op bestelling,  theatrale presentaties, video-films, trainingen in presenteren.

Lieke Benders   Hoge Fronten, Maastricht
Vanuit de oude cementfabriek AINSI in thuisbasis Maastricht brengt Hoge Fronten onder leiding van theatermaker Lieke Benders theatrale programma’s met een zuidelijke invalshoek op universele thema’s naar landelijk en internationaal niveau.

Liliana de Vries   Amsterdam
Niet alleen actief op toneel, film en televisie, zoals bekend, maar nu ook actief in de wereld van yoga. Liliana geeft yoga cursussen in combinatie met aromatherapie, zowel voor groepen als individueel. Een down-to-earth aanpak.

Liliane Brakema   Amsterdam
Een reis als speelster naar Israel en de Palestijnse gebieden veranderde haar kijk op het leven en op het vak. Studeerde regie aan de Toneelacademie Maastricht en aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Haar werk toont een wereld met absurde, maar herkenbare personages, die vechten voor een plekje in de wereld, die ze ternauwernood begrijpen.

Madeleen Bloemendaal   Rotterdam
Maakt eigen theatervoorstellingen voor volwassenen en jeugd, locatie en kleine zaal. Beeldende en fysieke stukken. De combinatie van theater als educatief middel én als kunstvorm.

Maria Brants
Regisseert ‘De Van Bemmeltjes”, jeugdtheater. Werkt als trainingsactrice voor scholen, ziekenhuizen, slachtoffer-hulp, justitie, huisartsen, winkel-bedrijven etc.

Marina Duvekot    Amsterdam
Werkt als trainer en coach bij opdrachtgevers die een verandering tot stand willen brengen. Ze ontwikkelt passende leerprogramma’s voor teams en individuen, met b.v. rollenspelen, voorbeeldscènes, reflectievragen…. Authenticiteit is daarbij het sleutelwoord. Ook werkzaam als acteur in rollenspelen, en als dagvoorzitter.

Marte Jongbloed    Oegstgeest
Geeft toneellessen op basisscholen en middelbare scholen, zoals de Internationale School in Oegstgeest. Daarnaast schrijft zij kinder- en jeugdboeken. Ook schrijft zij artikelen over toneel en een handboek: Kinderen verleiden tot toneelspel, van verhaal tot voorstelling. Zie overzicht op Bol.com.

Martijn Klink
Regisseert. Combinatie van engagement en absurdisme. ‘De wereld waarin we leven wordt voortdurend ontregeld door zijn gejaagdheid, conflicten en zijn mislukte pogingen om samen dingen op te lossen.’

Maruja Bobo Remijn   Amsterdam
Theater Coaching – vanuit diverse hoeken. Theaterlessen voor alle leeftijdsgroepen…. de magie van het theater, de kracht van de verbeelding, de kunst van het improviseren, verdieping in personages, verbeteren stemgeluid, spelen met toneelteksten. Ook workshops en individuele coaching in het spreken voor een publiek. En onder het motto Staging Science geeft zij een cursus om cognitieve kennisoverdracht te koppelen aan een theatrale ervaring. Een combinatie van body en mind.

Marije Gubbels   Theatergroep BloodyMary, Amsterdam
Muziektheatergezelschap, opgericht door Marije Gubbels (tekst/regie), Lies Visschedijk en Ilse Warringa (spel/zang). Tragikomisch theater met muziek en zang, met nieuw, eigenzinnig Nederlandstalig repertoire.

Marijke de Kerf
Regisseerde onder de vleugels van De Queeste het toneelstuk ‘De City’ van Martin Crimp als afstudeer-voorstelling in Maastricht.

Nick Steur   Maastricht
Theatraal performer. Ontwikkelt en presenteert performances, installaties en film.

Nynka Delcour   Muziektheater Collectief, Amsterdam
Dramadocent én zangdocent. Schrijft liedteksten en toneelstukken. Speelt in liedjesprogramma en werkt als zangcoach. ‘Elke vogel zingt zoals ze gebekt is’. Zij timmert ook aan de weg met Muziektheater Collectief, vertellend muziek-theater voor de jeugd, met minimale middelen, waar tekst, beeld en muziek met elkaar versmelten.

Pieternel Bollmann
Theatermaker. Regisseert, acteert. Uitgebreide site, uitgebreid werkveld, diverse activiteiten.

Rick Engelgeer
Een breed spectrum: van acteur en theatermaker tot fotograaf van theater, portretten en castingfoto’s.

Rosa Peters
Regisseert o.a. familievoorstellingen. Haar bewerkingen van Griekse mythes vormen een rode draad in de zoektocht naar simpel en sensitief jeugdtheater. In Argentinië maakte zij straattheater met kinderen uit een buitenwijk.

Ruth Postel   Maastricht
Regisseur, speldocent, schrijver en organisator in het team van 2TACT. De firma heeft een groot aanbod van evenementen op bestelling,  theatrale presentaties, video-films, trainingen in presenteren.

Ryan van den Akker   Zorgeloos met Ryan, Maastricht
Ryan maakt Belevingstheater voor en samen met kwetsbare ouderen, hun begeleiders en familie. Ryan speelt en zingt, voor hen en met hen. Al improviserend ontstaat terplekke het toneelstuk, met beweging, zang en muziek.

Tamara Jongerden   Maastricht 
Geeft lessen in tekst-toneel, improvisatie, podium-presentatie en didactiek van spel en regie. Verzorgt presentatie-trainingen en coaching bij musea, vakopleidingen, etc.

Tet van der Donk
Regisseren, doceren, presenteren, acteren, trainen. Als theatermaker steeds op zoek naar ontroering en licht abstracte humor. Binnen trainingswerk levert zij op speelse en luchtige wijze een wezenlijke bijdrage.

Tjitske Muller   Theater Draad, Bussum
Theater Draad maakt terug-speel-theater, een improvisatie-vorm die gebruik maakt van de spontane verhalen uit het publiek. Voor een publiek dat tijd en ruimte neemt om persoonlijke ervaringen uit te wisselen, voor bedrijven, instellingen, overheden, scholen enz.

Tim Gladdines   Maastricht
Theatersport, spelcursussen, dramalessen, trainingen. Schrijft, vertaalt, presenteert en regisseert.

Wendy Hoogendijk   Rotterdam
Theatermaker, actrice en zangeres. Speelt voorstellingen met haar muzikanten. Daarnaast regisseert zij ook maatschappelijk geëngageerde projecten en staat ze voor de camera.

Yorick Stam
Na zijn afstuderen legde Yorick zich toe op het maken van muziektheater, als regisseur, maar vervolgens vooral ook als maker en zanger. Dat laatste middels een muziekcollectief onder zijn naam, met (o.a.) Bart Rademakers achter de piano.  Liederen van Jacques Brel, Ramses Shaffy en anderen.

YoungGangsters   Annechien de Vocht en Lotte Bos
Reactie op het al te simpele vermaak. In media en politiek lijken verdieping en inhoud het te verliezen van oppervlakkig entertainment. Vechtvoorstellingen. Strijd tussen moraal en de sensatie van live gevechten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.