– bibliotheken & bronnen

De Nieuwe Toneelbibliotheek
De Nieuwe Toneel Bibliotheek (DNTB) stelt internationaal toneelrepertoire beschikbaar in boekjesvorm en via een online-archief waar teksten van gedownload kunnen worden. Met name aandacht voor (nieuw) Nederlands en Vlaams repertoire.

Digitale Bibliotheek voor de Nederlandse Letteren
Ook bekend onder de afkorting DBNL. Literatuur uit Nederland en Vlaanderen. Literaire teksten, secundaire literatuur en informatie.

DramaOnline Library
Breed overzicht op gebied van drama, teksten, schrijvers, stijlen, geschiedenis, etc. Engelstalig. Voor leden zijn er zeer veel complete toneelteksten te downloaden.

DramaOnline.nl
Eerste Nederlandse online lesmethode voor basisonderwijs. Vreemd genoeg heeft deze Nederlandse methode een Engelse titel, die ook al bestond voor een andere site, zie boven. Helpt de leerkracht in maken en geven van drama-les.

Made in Europe
De kunst waarop Europa tevreden terugkijkt  – van Art Nouveau tot Het Zwanenmeer. Highlights uit architectuur, beeldende kunst, film, design, literatuur, muziek en Toneel en dans

Poppentheater-ABC
Allerlei woorden en uitdrukkingen uit het poppen-,  figuren- en object-theater. Zo’n 450 verklarende teksten met afbeeldingen.

Theaterboek.nl 
Uitgeverij van theaterteksten, toneelstukken, monologen, dialogen en scène-boeken. Hedendaagse Nederlandse toneelschrijvers, debuterend of reeds langer bekend.

Theaterboekwinkel.nl  
Theaterboeken (in diverse categoriën) , Toneelteksten (div. categoriën), Muziekboeken, Ballet & Dans, Cabaret & Nederlandstalige Muziek Boeken, Radio & Televisie, Film & Scenario… Kortom: een zeer uitgebreid pakket: tekstboeken, secundaire literatuur, CD’s en DVD’s, met dan ook nog titels in de opruiming en cadeautips over nieuw verschenen producten!

Theater Instituut Nederland
Online Theaterencyclopedie, de portretserie Eenlevenlangtheater en interactieve Theaterlessen voor voortgezet onderwijs > zie de link Theatereducatie hieronder.

Theaterdramaturgie.Bank
Database van bibliotheek Faculteit der Letteren Universiteit Utrecht. Voor alle vormen van theaterdramaturgie, binnen en buiten Nederland, van tekstdramaturgie tot circusdramaturgie, van beleid tot theaterjournalistiek.

Theaterinschool.nl
Stichting OTO geeft scholen en educatieve instellingen advies over theatervoorstellingen die spelen in school en in schouwburgen en biedt deze ook aan. Daarnaast geeft OTO uitvoering aan productiemanagement en voert actief promotie voor theater als educatief medium.

Theaternetwerk.nl 
Een landelijke online community voor theatermakers en belangstellenden. Persoonlijke profielen van de leden, van de groepen waar zij deel van uit maken, van de lopende producties. Voor onderlinge contacten, vraag en aanbod, recensies etc. Reeds veel leden, zeer divers gezelschap